Naredne sezone se spremite za spektakl u jednom od najatraktivnijh gradova svijeta
FOTO: F1

Formula 1 stiže među kockarnice i hotele

Naredne sezone se spremite za spektakl u jednom od najatraktivnijh gradova svijeta

H. Zilić

Spektakularna utrka Formule 1 očekuje nas 2023. godine.

Naredne sezone u kalendar ulazi VN Las Vegasa i vozit će se u novembru, dakle pred kraj sezone.

U pitanju je noćna utrka, a najbrži vozači današnjice trkat će se ulicama Las Vegasa što će dati posebnu draž ovoj utrci koju su već najavili kao jedan od najvećih spektakla u historiji Formue 1.

Staza će imati 14 krivina, krug će biti dug 6,12 kilometara, a bolidi će dostizati brzinu i do 340 kilometara na sat tokom trke od 50 krugova, a staza će imati i najduži pravac u karavanu najbržeg cirkusa na svijetu.

Pored navedenog Las Vegas će imati i posebne nagradne fondove, a i samo vozači su izjavili kako jedva ćekaju da se trkaju pored čuvenih hotela, kockarnica i reflektora Las Vegasa.

Top Komentari

BeskoPDX
Nije da ce USA imat 3 trke naredne godine?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi