"Hamilton i Mercedes samo izmišljaju stvari"
FOTO: EPA

Savjetnik Red Bulla ima svoju verziju

"Hamilton i Mercedes samo izmišljaju stvari"

H. Zilić

Duel Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona na Monzi još uvijek je friška tema u svjetskim medijima.

Podsjetimo, nakon jednog duela oba vozača su odustala, a duel je izazvao lavinu komentara kako fanova, tako i u taborima ekipa.

Posljednji se oglasio savjetnik Red Bulla Helmut Marko, koji smatra da su Hamilton i Merecedes izmislili povrede nakon što je Vrestappenov bolid završio na Hamiltonoovm bolidu.

"To je jedna sasvim normalna stvar u utrkivanju. Blaga nesreća, tokom borbe, što ovaj sport i čini zanimljivim i daje adrenalin. Iz Mercedesa kao i uvijek preuveličavaju stvar, nekad i izmišljaju", rekao je Marko.

Hamilton je već najavio odlazak na specijalistički pregled kako bi bio siguran da može nastupiti za narendoj utci šampionata kada će se najbolji vozači današnjice boriti za bodove na VN Rusije.

Podsjetimo, u 28. krugu utrke na Monzi Verstappen je udario Hamiltona te su prvi pretendi za titulu svjetskog prvaka odmah odustali. Bilo je to u prvoj krivini. Hamilton je ušao prvi u zavoj, Verstappen se pokušao ugurati, da bi na kraju bolidom Red Bulla završio na Mercedesovom.

Nakon utrke obojica vozača su završila kod sudija koje su odlučile da je za incident kriv Verstappen koji je i kažnjen za narednu trku.

Tako će Veliku nagradu Rusije koja se vozi 26. septemba vozač Red Bulla biti pomaknut tri pozicije nazad u odnosu na poziciju koju ostvari tokom kvalifikacija.

Inače, nakon VN Italije, trke Verstappen je ostao vodeći u generalnom poretku sa 226.5 bodova, pet više od Hamiltona.

Top Komentari

celikze
stari posenilio
3 2
Mirsad1705
Najlakše je "..rati" k'o kamila. Bio bi puno pametniji da se nije oglasio. Jedno je sudariti se i završiti pored staze, a nešto sasvim drugo svjesno ići na sudar i ovako ugroziti protivnika. To mogu samo bezobrazni luđaci.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi