Haos na utrci za VN SAD-a: Katastrofalna greška Strolla "lansirala" Alonsa u zrak

Safety Car je odmah izašao na stazu

Haos na utrci za VN SAD-a: Katastrofalna greška Strolla "lansirala" Alonsa u zrak

H. Zilić

U Austinu je u toku VN SAD-a u kalendaru Formnule 1.

Prije ove turke jasno je da je Max Verstappen odbranio titul  svjetskog prvaka, ali to ne znači da nećemo gledati uzbuđenja do kraja šampionara.

Utrka u SAD-u donijela je sredinom utrke tačnije u 25. krugu pravu dramu.

Lance Stroll je loše procijenio putanju u borbi sa Fernandom Alonsom.

Stroll je bivšem šampionu skratio putanju tokom preticanja, napravio kardinalnu grešku. Alonso nije stigao zakočiti i došlo je do udesa.

Oglasi

Alonsov bolid je poletio i završio u zaštitnoj ogradi, dok se Stroll okrenuo na stazi.

Srećom ostali bolidi koji su bili iza Strolla i Alonsa dobro su prošli u ovoj gužvi, iako su komadići bolida bili po stazi.

Odmah je Safety Car izašao na stazu, Stroll je završio utrku dok je Alonso pao na 16. poziciju i sada je dalko od borbe za bodove večeras u SAD-u

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi