Potpuna dominacija Red Bulla, Hamilton katapulitiran, viđeno i preticanje decenije

Vožena Velika nagrade Belgije

Potpuna dominacija Red Bulla, Hamilton katapulitiran, viđeno i preticanje decenije

A. Čaušević

Max Verstappen je na Velikoj nagradi Belgije stigao do devete pobjede u sezoni. 

Iako je startao kao 14 Verstappen je bez većih problema stigao do pobjede na stazi Spa što dovoljno govori o superiornosti Red Bulla u odnosu na konkurenciju.

Već nakon prvog kruga aktuelni svjetski prvak je napredovao za šest pozicija, zatim je došlo do Safety cara što mu je dodatno omogućilo da se približi vodećim.

U narednim krugovima je bez većih problema prestigao Russella i Pereza, dok mu se Sainz sam sklonio s puta odlaskom u boks.

Drugi je bio Perez, dok je podijum kompletirao Sainz ispred Russella.

Bodove su još osvojili Leclerc, Alonso, Ocon, Vettel, Gasly i Albon. Vozač Ferrarija je na kraju utrke kažnjen sa pet sekundi kazne pa su on i Alonso zamijenili pozicije.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/formulaark/status/1563876487081512961[/twitter]

Utrku je obilježio sudar Alonsa i Hamiltona već nakon prvog kruga kada je Španac katapultirao Britanca.

Mnogi za sudar krive Alonsa jer je Hamilton bio ispred, a Španac je svog nekadašnjeg kolegu zbog sudara nazvao idiotom.

U finišu utrke desilo se i najbolje preticanje u posljednjih desetak godina kada je Ocon jednim manevrom prestigao Vettela i Gasyla.

Verstappenu je ovo bila 29. pobjeda u karijeri s kojom je dodatno povećao prednost kao vodeći jer sada drugoplasiranom Perezu bježi čak 91 bod.

Top Komentari

Realno01
Ko prati Formulu 1 zna da je ovo postao “ ponovni” cirkus ovog puta u reziji Red Bulla. Toliko imaju dominantan bolid da je postalo samo pitanje sa koliko sekundi razlike ce odmaci konkurenciji.Kao sto je bilo godinama sa Mercedesom i Hamiltonom tako je sada sa Verstapenom i Red Bullom.Vozacke sposobnosti su u drugom planh
6 0
koraj
Svako ko je gledao utrku je vidio da je Alonso najmanje kriv za nesrecu hamiltona. I odlicno je prokomentarisao hamiltonovu voznju: " ovaj tip zna voziti samo ako je prvi". Alonso je klasa koja ne prolazi!!!!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi