Utrka Formule 1 u Singapuru završena odbrojavanjem

Pobjedu je odnio Sergio Perez

Utrka Formule 1 u Singapuru završena odbrojavanjem

Admin Čaušević

Sergio Perez je stigao do druge pobjede u sezoni, ovaj put na Velikoj nagradi Singapura.

Zbog kišnih uslova utrka je probitno odgođena za sat vremena, a kad se staza koliko-toliko osušila Perez je odmah na startu pretekao Charlesa Leclerca i do kraja utrke je bez problema održao prvu poziciju.

Utrka nije i bila previše uzbudljiva. Virtualno sigurnosno te pravo sigurnosno vozilo je upotrebljavano nekoliko puta zbog čega je utrkivanje završeno odbrojavanjem jer je neophodno da se utrka završi u roku od dva sata.

Drugi je na kraju završio Charles Leclerc, dok podijum kompeltirao Carlos Sainz iz Ferrarija. Odličnu trku imao je i Lando Norris koji je stigao do četvrtog mjesta.

Max Verstappen je završio kao sedmi, a startao je sa osmog mjesta. Nije uspjevao da ostvari veći napredak s obzirom na nešto lošiji start. U jednom trenutku je i on izletio sa staze što ga je također koštalo gubitka pozicija, ali je na kraju ipak uspio koliko-toliko spasiti dan.

Lewis Hamilton je dugo vremena bio u borbi za podijum, ali je prilikom jednog pokušaja da prestigne Sainza izletio sa staze pa je pao na deseto mjesto. Na kraju je završio kao deveti.

Bodove su još osvojili Daniel Ricciardo koji je završio pet te dvojac iz Aston Martina Lance Stroll i Sebastian Vettel koji su bili šesti i osmi. Pierre Gasly je završio na 10. mjestu te osvojio jedan bod.

Dan za zaborav imao je Fernando Alonso koji je u svom 350. nastupu što je apsolutni rekord morao odustati iako je dobar dio utrke bio među prvih šest.

S obzirom da je osvojio šest bodova Verstappenovo osvajanje titule prvaka svijeta je prolongirano za najmanje sedam dana pošto se nova utrka vzi 24. septembra u Japanu na stazi Suzuka.

Verstappen sada ima 344 bod, a drugoplasirani 238 bodova. Današnji pobjednik Perez je sa novih 25 bodova stigao do ukupno 235 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi