Kiša skratila utrku u Monte Carlu, Perez se najbolje snašao u haosu
Foto - EPA

Trijumf vozača Red Bulla

Kiša skratila utrku u Monte Carlu, Perez se najbolje snašao u haosu

M. Šljivak

Vozač Red Bulla Sergio Perez pobjednik je utrke Formule 1 za Veliku nagradu Monaca.

Perez je uspio sa treće startne pozicije doći do pobjede, a iza sebe je ostavio Carlosa Sainza (Ferrari) i Maxa Verstappena (Red Bull).

Zbog velikog nevremena i kiše utrka je kasnila više od sat vremena. Kiša je koštala Charlesa Leclerca kojeg je Ferrari izludio lošom procjenom za promjenu guma i on je pao za tri pozicije.

Potom je u 27. krugu došlo do teške nesreće Micka Schumachera. Na stazu je izašao Safety Car, a dva kruga kasnije je utakmica prekinuta.

Nakon 15 minuta nastavljeno se voziti iza Safety Cara. Kako od ove sezone trka može maksimalno trajati tri sata s prekidima, krenulo se na vremensko ograničenje i trka se vozila do 18 sati.

Perez je na kraju prvi prošao kroz cilj. Prva mu je ovo pobjeda ove sezone i maksimalno je iskoristio uslove u Monte Carlu.

U ukupnom poretku Max Verstappen je vodeći sa 125 bodova, a prati ga Leclerc sa 116, a Sergio Perez ima 110.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi