Sramotna izjava Josa Verstappena o Perezu

Javio se Maxov otac

Sramotna izjava Josa Verstappena o Perezu

A. Čaušević

Vozač Red Bulla Sergio Perez je u Monte Carlu stigao do prve pobjede u sezoni ispred Carlos Sainza i Max Verstappena.

Nekoliko dana nakon utrke javio se Jos Verstappen, otac Maxa Verstappena koji je Perezov timski kolega u Red Bullu.

Verstappen senior je dao sramotnu izjavu kazavši kako je razočaran što Red Bull nije pomogao njegovom sinu da dođe do pobjede ispred Pereza.

"Red Bull je ostvario dobar rezultat, ali je u isto vrijeme imao malo uticaja da pomogne Maxu da napreduje", rekao je Nizozemac.

"To što je završio treći, duguje Ferrarijevoj pogrešci na drugom odlasku u boks Charlesa Leclerca. Lideru prvenstva Maxu u tom smislu nije pomogla odabrana strategija."

"To se potpuno okrenulo u Perezovu korist. To me je razočaralo, a volio bih da je bilo drugačije za lidera prvenstva. Volio bih da su išli na Maxa, ali naravno nisam sasvim objektivan. Mislim da je deset Maxovih bodova ovdje bačeno", rekao je on.

Verstappen je vodeći u poretku vozača sa 125 bodova, devet više ispred Ferrarijevog Charlesa Leclerca. Trećeplasirani Perez ima 110 bodova.

Promo

Top Komentari

Salence
arogancija u genima.da je barem bio upola takav vozač kao što je sad ****ar,bio bi mu pun regal trofeja.Ne znam zašto takvi likovi dobijaju javnu pozornost,bilo da je o sportu,politici,ekonomiji....redovno čitamo izjave polulikova i probisvjeta,da je to strašno.Ne znam ni zašto pročitah ovo,a vidio sam o kom se radi.Sam sebi kriv
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi