Kiša, odgađanje i ludnica u Belgiji ne mogu zaustaviti Red Bull: Verstappen najbrži u sprint utrci
FOTO: EPA

Na legendarnom Spa Francochampsu

Kiša, odgađanje i ludnica u Belgiji ne mogu zaustaviti Red Bull: Verstappen najbrži u sprint utrci

H. Zilić

Karavan Formule 1 ovaj vikend je u Belgiji na legendarnoj stazi Spa Francochamps, a nakon toga ide pauza u sezoni od mjesec dana i prilika za vozače i ekipe da se odmore i napune baterije pred drugi dio sezone koji počinje 25. augusta za Veliku nagradu Nizozemske.

Vikend u Belgiji je jedan od onih u kalendaru koji nude i sprint utrku.

Sprint utrka vožena je danas, a naravno ništa novo, najbrži je bio Max Verstappen u Red Bullu.

Sjajan je bio Oscar Piastri u Mercedesu koji je stigao do druge pozicije, a treći u sprint utrci je bio Piere Gasly u Alpini tako da smo imali zanimljiv poredak.

Bodove u sprint utrci danas su osvojili još Lewis Hamilton, Carlos Sainz, Charles Leclerc, Lando Norris i Geroge Russell.

Oglasi

Dakle, Verstappen je osvojio osam, Piastri sedam, Gasly šest, Hamilton pet, Sainz četiri, Leclerc tri, Norris dva i Russell jedan bod u sprint utrci.

Red Bull je osvojio danas osam bodova kao i McLaren, Ferrari je osvojio sedam, Alpina šest, Mercedes šest.

U Belgiji je sutra glavna utrka i vidjet ćemo hoće li Verstappen i Red Bull nastaviti dominaciju.

Ovaj vikend kiša je dosta stvarala probleme u Belgiji, sprint utrka, a i jučerašnje kvalifikacije su prolongirane za sat vremena, vidjet ćemo kakvi nas vremenski uslovi očekuju sutra.

Spa Francochamps je najduža staza u kalendaru i sutra ćemo gledati 44 kruga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi