Red Bullu dvostruka pobjeda na Monzi, Ferrari se probudio
FOTO: EPA

VN Italije

Red Bullu dvostruka pobjeda na Monzi, Ferrari se probudio

Haris Zilić

Nastavljen je karavan Formule 1, a danas je vožena Velika nagrada Italije na legendarnoj stazi u Monzi, koja je ponudila dosta zanimljivosti.

Na kraju kroz cilj je prema navici prvi prošao Max Verstappen u Red Bull, ali iza Maxa vidjeli smo pravu borbu.

Odličan je bio Ferrari danas na domaćem asfaltu.

Međutim pred sami kraj utrke dvojac iz Ferrari je posustao u borbi i Sergio Perez je osvojio drugo mjesto te tako donio dvostruki trijumf Red Bullu.

Na kraju Ferrari se morao zadovoljiti trećom pozicijom za Carlosa Sainza i četvrtom pozicijom za Charlesa leclerca.

Oglasi

Do petog mjesta u Monzi stigao je Mercedesov vozač George Russell.

Još jednu senzacionalnu utrku imao je Alexander Albon u Williamsu koji je sve bolji kako sezona odmiče. Albon je danas stigao do sedmog mjesta, a šesti je bio Lewis Hamilton u Mercedesu.

Do osmog mjesta stigao je Lando Norris u Mclarenu, a sa kontinuitetom bodova nastavio je iskusni Fernando Alonso završivši utrku na devetoj poziciji u bolidu Aston Martina.

Posljednji bod na Monzi ulovio je Valteri Bottas u Alfa Romeu osvojivši desetu poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi