Verstappen najbrži u Kanadi, katastrofa za Ferrari
FOTO: EPA

Formula 1

Verstappen najbrži u Kanadi, katastrofa za Ferrari

Haris Zilić

Nastavljen je šampionat Formule 1, a ove nedjelje vožena je utrka za VN Kanade. Red Bull i Max Verstappen su se vratili na pobjednički kolosijek, nizozemski vozač je bio najbrži u Kanadi.

Verstappen je slavio ispred Landa Norrisa u Mclarenu i Georgea Russella u Mercedesu. Russell je imao pole position i jednu zanimljivu utrku okončao je na postolju.

Lewis Hamilton je upotpunio dobru utkru za Mercedes osvajanjem četvrte pozicije, dok je Oscar Piastri u Mclarenu osvojio peto mjesto.

Odličan je u Kanadi bio Aston Martin čija su dva vozača osvojili bodove. Fernando Alonso je bio šestoplasirani, a Lance Stroll sedmoplasirani.

Daniel Ricciardio je odradio dobru utrku u bolidu RB-a i završio na osmoj poziciji, dok je devetoplasirani bio Piere Gasly u Alpini.

Alpina može biti itekako zadovoljna jer su u Kanadi prvi put ove sezone završili utrku sa dva vozača u bodovima jer je Esteban Ocon osvojio deseto mjesto i jedan bod.

Oglasi

Katastrofalan vikend je bio za Ferrari, tako da su poništili sve dobro što su prije dvije sedmice napravili u Monacu.

Nakon loših kvalifikacija za Leclerca i Sainza, totalni fijasko se nastavio i na današnjoj utrci.

Oba vozača Ferrarija nisu završila utrku tako da je italijanska ekipa ostala bez bodova u Kanadi.

Utrku za zaborav imao je drugi vozač Red Bulla Sergio Perez koji također nije završio današnju VN Kanade.

Naredni vikend najbržeg cirkusa je od 21. do 23. juna kada je na rasporedu Velika nagrada Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi