Leclerc i Ferrari slavili u utrci za VN Monaca koja je počela haotično
FOTO: EPA

Loš dan za Red Bull

Leclerc i Ferrari slavili u utrci za VN Monaca koja je počela haotično

Haris Zilić

Vozač Ferrarija Charles Leclerc slavio je na utrci Formule 1 za VN Monaca na kultnoj gradskoj stazi u Monte Carlu i tako postao prvi vozač iz Monaca koji je slavio na domaćem terenu.

Utrka je počela haotično jer je u prvom krugu došlo do sudara između Sergia Pereza u Red Bullu i dvojice vozača Haasa Nice Hulkenberga i Kevina Magnussena.

Nakon 40 minuta prekida, startala je utrka po drugi put, svi vozači su krenuli iz boksa.

Kako su izašli iz boksa u poretku tako je i završilo do kraja u narednih 77 krugova bez većih uzbuđenja i preticanja.

Charles Leclerc u Ferrariju je slavio ispred Oscara Piastrija u Mclarenu i kolege iz Ferrarija Carlosa Sainza.

Do četvrtog mejsta došao je Lando Norris u Mclarenu, a petoplasirani je bio George Russell u bolidu Mercedesa.

Oglasi

Vodeći u poretku šampionata vozač Red Bulla Max Verstappen morao se zadovoljiti šestom pozicijom u Monacu, dok je Lewis Hamilton bio sedmoplasirani u bolidu Mercedesa.

Do osmog mjesta došao je Yuki Tusnoda u RB Honda RBPT, deveto mjesto zauzeo je Alexander Albon i donio prve bodove Williamsu ove sezone, a do prvog boda u sezoni došao je Pierre Gasly u Alpini osvajanjem desete pozicije.

Max Verstapopen je vodeći u šampionatu sa 169 bodova, prati ga Charles Leclerc sa 138 bodova, Lando Norris je trećeplasirani sa 113 osvojenih bodova.

U konkurenciji konstruktora Red Bull je prvoplasirani sa 276 bodova, Ferrari je drugoplasirani sa 252 boda, a Mclaren zauzima treće mjesto sa 184 osvojena boda.

Naredna utrka Formule 1 vozi se za VN Kanade, a vikend u Kanadi na rasporedu je od 7. do 9. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti