Nenormalni uslovi uoči VN Turske: Vozači nisu mogli voziti

Nepovoljni uslovi

Nenormalni uslovi uoči VN Turske: Vozači nisu mogli voziti

E. Škorić

Max Verstappen je bio prvi na prvom treningu uoči Velike nagrade Turske, ali rezultati su ovaj put bili u drugom planu.

Vozač Red Bulla je prvi trening odradio s vremenom 1:35.077 i iza sebe je ostavio svog timskog kolegu Akexandera Albona sa 0.241 sekunde prednosti, dok je treći bio Ferrarijev Charles LeClerc (+0.430).

Staza je bila nevjerovatno skliska i vozači su se doslovno klizali s bolidima po istoj. U prvim minutama treninga bilo je vozačima jasno da povratak u Tursku nakon devet godina ne izgleda kao najbolji potez.

Zbog nove površne su se doslovno 'sklizali' po stazi. Vozačima je bilo preteško kontrolisati bolide, čak i pri maloj brzini. Rezultat su bile brojne piruete, no srećom niko od vozača nije oštetio bolid.

[twitter]https://twitter.com/orewaDLuffy/status/1327169120194990081[/twitter]

[twitter]https://twitter.com/Kokefin/status/1327163623861608448[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi