Rutinska pobjeda Hamiltona u Barceloni, Verstappen se umiješao između dva Mercedesa

Šesta trka sezone

Rutinska pobjeda Hamiltona u Barceloni, Verstappen se umiješao između dva Mercedesa

Britanac Lewis Hamilton pobijedio je na današnjoj trci za Veliku nagradu Španije koja je vožena u Barceloni. 

Hamilton je startao sa prvog mjesta i ostvario manje - više rutinsku pobjedu iako mu je Max Verstappen jedno vrijeme disao za vratom.

Na kraju Holanđanin u Red Bullu nije imao većih šansi i završio je drugi što je za njega također odličan rezultat. Treći je bio Hamiltonov timski kolega Valtteri Bottas.

Treba reći da je Sergio Perez, vozač Racing Pointa, koji se nedavno oporavio od koronavirusa, danas bio peti što je fantastičan rezultat. Timski kolega Lance Stroll mu je također bio odličan - četvrti.

Sebastian Vettel u Ferrariju je odvezao dobru trku i zauzeo sedmu poziciju što je možda čudno reći za četverostrukog šampiona svijeta, ali situacija je trenutno za njega i tim takva da je ovo dobro. Timski kolega Charles Leclerc nije završio trku.

Hamilton je sada dodatno povećao prednost u ukupnom poretku jer ima 107 bodova, odnosno 30 više od drugoplasiranog Maxa Verstappena.

Naredna trka vozi se u Belgiji od 28- do 30. augusta.

Top Komentari

realno_govoreci
Lendo daj skoncentrisi se malo. 107 Hamilton je imao prije ove trke. Nemoj uzimati bodove sa neprovjerenih stranica.
4 1
Quartararo20
Goat
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi