Ni Mercedesova nije do zore gorjela: Fenomenalni Max Verstappen pobijedio najbolju ekipu u F1

Holanđanin upisao pobjedu na 70. godišnjici Formule 1

Ni Mercedesova nije do zore gorjela: Fenomenalni Max Verstappen pobijedio najbolju ekipu u F1

Holanđanin Max Verstappen pobijedio je na Silverstoneu u trci za Veliku nagradu 70. godišnjice Formule 1. 

Mladi vozač Red Bulla odvezao je fenomenalnu trku i pobijedio gotovo nepobjedive Mercedese.

Iako je jučer završio tek četvrti u kvalifikacijama, danas je vozio sjajno. Uspio je brzo da se domogne druge pozicije, zasjedne iza Bottasa i da ga kasnije prestigne.

Tokom čitave trke mučio se aktuelni šampion Lewis Hamilton koji se tek razigrao u posljednjim krugovima i došao do drugog mjesta nakon što je pretekao timskog kolegu Valtterija Bottasa.

Inače, treba reći da je odlučujući momenat u trci vjerovatno bio onaj kada je Verstappen iz boksa izašao iza Bottasa, ali nakon nekoliko krivina ga pretekao i do kraja zadržao lidersku poziciju bez ikakvih problema.

Jedan Ferrari danas je bio solidan a drugi potpuno podbacio. Charles Leclerc je bio četvrti a Sebastian Vettel tek trinaesti.

U ukupnom poretku vozača Verstappen se popeo na drugu poziciju iza Hamiltona dok je Bottas, koji je danas završio treći, pao na treće mjesto ukupnog poretka.

Naredna trka u Formuli 1 vozi se 16. augusta u Španiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi