Skupio je hrabrosti i pokazao je povrede nogu iz stravične nesreće: Želim ponovo stati na gas!

Correa imao teške povrede

Skupio je hrabrosti i pokazao je povrede nogu iz stravične nesreće: Želim ponovo stati na gas!

M. Šljivak

Juan Manuel Correa preživio je stravičnu nesreću prije godinu dana na stazi Spa u Belgiji.

Correa je učestvovao u nesreći u kojoj je smrtno stradao Anthoine Hubert, a on je prošao sa stravičnim povredama i danima je trajala borba za njegov život.

Nakon godinu dana ovaj vozač je odlučio da pokaže kako su izgledale njegove noge nakon nesreće i zaista sve izgleda stravično.

Čak 20 operacija je Correa imao. Jedna od njih je trajala čak 17 sati i on se sada uspješno opravlja i polako se vraća normalnom životu.

"Doktori su mi doslovno ponovo napravili desnu nogu. Lijeva je imala nešto blaže povrede i jedna operacija je bila dovoljna. Nažalost, desna noga se vjerovatno nikad neće potpuno oporaviti, ali ću se boriti da ponovo mogu stati na gas", rekao je Correa i zatim je otkrio još jednu nevjerovatnu činjenicu.

"Izgubio sam šest centimetara kosti u donjem dijelu tibije. Srećom ponovo raste uz posebne sprave. Zato imam ove metalne stvari na nozi koje možete vidjeti. Kost raste milimetar dnevno", dodao je vozač.

Correa se nada da će već 2021. godine da se vrati vožnji Formule 2 i ljubav prema brzini mu ni nesreća ne može zaustaviti.

Top Komentari

Mirsad1705
Nosi fiksator - spravu koja je spasila udove mnogima kpd nas nakon teških ranjavanja u ratu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi