Hamilton: Ferrari se popravio, jedva čekam utrku

Utrka za Veliku nagradu Kanade

Hamilton: Ferrari se popravio, jedva čekam utrku

Endin Čaušević

Večeras se u vozi utrka za Veliku nagradu Kanade, a sa pole pozicije startat će Lewis Hamilton.

Vozač Mercedesa sinoć je bio najbrži i kvalifikacijama i stigao je do svoje 53. pole pozicije u karijeri. Hamilton je bio šest stotinki bolji od svog timskog kolege Nice Rosberga, dok je treći završio Sebastian Vettel.

Nakon kvalifikacija aktuelni prvak svijeta u Formuli 1 kazao je da posljednji krug i nije bio najbolji, ali da je na kraju zadovoljan što je uspio doći do pole pozicije.

"Iskren da budem to nije bio dobar krug. Nisam imao isti ritam kao jučer i ne znam da li je bilo promjena postavki. Vidi se da je Ferrari dobio na brzini nakon što su poboljšali motor, a ovo je za njih uvijek bila dobra staza. Jedva čekam utrku", rekao je Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi