Hamilton je jučer stigao još jedan Schumacherov rekord

Pobjeda Britanca na Hungaroringu

Hamilton je jučer stigao još jedan Schumacherov rekord

A. Čaušević

Lewis Hamilton je pobjedom na Velikoj nagradi Mađarske stigao do drugog uzastopnog trijumfa u sezoni te je preuzeo vodeće mjesto u generalnom poretku.

Sjajnom Hamiltonu je to bila 86. pobjeda u karijeri s kojom se dodatno približio legendarnom Michaelu Schumacheru koji ima 91 trijumf.

Ipak, odlični Britanac se jučer uspio izjednačici s Nijemcem u jednom statističkom podatku, a to je najveći broj pobjeda na ja jednoj stazi.

Naime, Hamilton je jučer stigao do svoje osme pobjede na Hungaroringu, isto toliko trijumfa Schumacher ima na stazi Magny Cours u Francuskoj.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CC0-1Y3I5uh/[/instagram]

U slučaju da postane prvak svijeta ove godine Hamilton će se izjednačiti sa Schumacherom i po broju svjetskih titula. Nekadašnji vozač Ferrarija je najbolji bio sedam puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi