Hamilton na stazi Spa vodio od početka do kraja

Trijumf Britanca

Hamilton na stazi Spa vodio od početka do kraja

Britanski vozač Lewis Hamilton ostvario je danas novu pobjedu u ovoj sezoni te je smanjio zaostatak za Sebastianom Vettelom u poretku vozača.

Vozači Formule 1 danas su imali trku u Belgiji na stazi Spa, a Hamilton je bio prilično siguran, kako u kvalifikacijama, tako i na trci. Radi se o stazi koja sigurno više odgovara Mercedesu i očekivalo se da će Hamilton imati prednost u odnosu na Vettela. 

Jučer je Britanac ostvario pol poziciju ispred Nijemca, a danas je sve vrijeme bio ispred njega. Ipak, bez obzira što je trka bila prilično dosadna, najzanimljiviji dio desio se desetak krugova pred kraj. Vozilo bezbijednosti se sklonilo sa staze, a Vettel je krenuo u napad na Hamiltona.

Izgledalo je kao da će ga prestići, ali to se ipak nije desilo. Hamilton se sjajno odbranio i kasnije je uspio da poveća prednost i ostvari pobjedu. Ipak, Mercedes je u tim trenucima ostao bez drugog podijuma, jer je Bottas izgubio svoju treću poziciju te su ga prestigli Ricciardo i Raikkonen. Na kraju je Ricciardo završio treći, a Raikkonen tek četvrti. 

Kada je u pitanju ukupni poredak vozača, Vettel sada ima nešto manju prednost. Nijemac trenutno ima 220 bodova, dok je Hamilton na sedam bodova zaostatka. Na trećem mjestu je još uvijek Bottas, a četvrti je Ricciardo. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi