Hamilton stigao Schumachera: Ovo je san
Foto: EPA

Izjednačio rekord

Hamilton stigao Schumachera: Ovo je san

E. Škorić

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton osvojio je pol poziciju u utrci za Veliku nagradu Belgije.

Britanski vozač je na stazi Soa slavio najbrži krug za minut i 42,553 sekunde. Bio mu je to 68. pol pozicija u karijeri, pa je izjednačio rekord legendarnog Michaela Schumachera.

"Stvarno ne mogu da vjerujem, pa ovo je san. Molim se za Schumachera. Uvijek sam ga poštovao i čast mi je da dijelim rekord s njim. Jedan je od najvećih svih vremena", kazao je Hamilton.

Hamilton je slavio ispred Ferrarijevog vozača Sebastiana Vettela, zatim Valterija Bottasa, Kimija Raikkonena, Maxa Verstappena, Daniela Ricciarda... Trka za VN Belgije vozi se sutra od 14 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi