Hamilton: Ne krivite nas!

Upisao novu pobjedu

Hamilton: Ne krivite nas!

A. Čaušević

Lewis Hamilton je jučer stigao do šeste ovosezonske, te ukupno 79. pobjede u svojoj karijeri. 


Vozač Mercedesa je do novog trijumfa, ovaj put na stazi Paul Richard u Francuskoj stigao bez problema.

Zaljubljenici u Formulu 1 su poslije utrke kazali da je bila najdosadnija u nekoliko posljednjih godina.

Britanac je poslije pobjede rekao da se za dosadne trke ne trebaju kriviti vozači, već oni koji određuju pravila.

"Mi ne pišemo pravila. Nemamo ništa s time kako se novac kreće među ekipama i svim tim stvarima. Trebali biste pritisnuti ljude koji su na čelu, oni trebaju odraditi svoj posao. Mislim da pokušavaju. Ali, dugi, dugi niz godina su donosili pogrešne odluke", rekao je vozač Mercedesa.

Hamilton je prošle sedmice zajedno sa Nicom Hulkenbergom i Alexom Wurzom na sastanku FIA-e, a tema su bila pravila za 2021. godinu:

“Mislim li da će se nešto drastično promijeniti? Vjerujem da će biti bolje. Čak toliko da sam prošle sedmice išao u Pariz i uključio se u to.”

“Bio sam na sastanku i gledao sve šefove F1, FIA-e i ekipa kako se pokušavaju uključiti. Nisam imao nikakve koristi da budem tamo. Oni su donosili te odluke i nikad nisu imali mišljenje vozača u toj sobi.”

“Ako to može pomoći da navijačima pružimo bolje utrkivanje – bio bih ponosan biti dio toga.”

Hamilton je ubjedljivo vodeći u poretku vozača sa 187 bodova, 36 više od Valtterija Bottasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi