Hamilton: Nije mi jasno šta se dešava Vettelu i Ferrariju

Britanac dominira

Hamilton: Nije mi jasno šta se dešava Vettelu i Ferrariju

E. Čaušević

Vozač Mercedesa, Lewis Hamilton, u nedjelju je nastavio svoju dominaciju pobjedom na utrci za Veliku nagradu Japana.

Hamilton je u Japanu imao sjajan vikend koji je krunisao novom pobjedom i tako došao veoma blizu odbrane prvaka svijeta u Formuli 1. Britanac je vodio od samog početka ove utrke, a više se očekivalo od njegovog glavnog rivala Sebastiana Vettela koji je još jednom razočarao.

Vettel je završio na tek šestom mjestu iako je dobro krenuo. Sudar s Verstappenom je koštao vozača Ferrarija na ovoj utrci i sada je sve dalje od Hamiltona. Britanac je nakon utrke priznao da je iznenađen padom forme Ferrarija od utrke u Monzi.

"Do sredine sezone su bili zaista odlični i jaki. U Monzi su imali dobar vikend, ali onda je krenulo sve nizbrdo za njih. Nisam mogao očekivati da će ovako pasti, te da će bolidi zakazati na taj način. Ne znam uzrok i nisam fokusiran na to. Možda Sebastian ima odgovore na takva pitanja", rekao je Hamilton.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi