Hamiltonu pole pozicija u Japanu, Ferrari totalno podbacio

Kiša poremetila planove mnogih ekipa

Hamiltonu pole pozicija u Japanu, Ferrari totalno podbacio

E. Čaušević

Vozač Mercedesa, Lewis Hamilton, osvojio je pole poziciju pred sutrašnju utrku za Veliku nagradu Japana.

Hamilton je jutors u kvalifikacijama bio sjajan i došao je do svoje 80. pole pozicije u karijeri. Mercedes je viked počeo na sjajan način jer će s druge pozicije startati Valtteri Bottas. Hamilton je najbrži krug vozio u vremenu 1:27.760, dok je Bottas imao vrijeme 1:28.059.

Još jednom zakazali su vozači Ferrarija, a to se posebno odnosi na Sebastiana Vettela. Kimi Raikkonen će utrku početi s četvrtog mjesta, dok će Vettel startati tek s devete pozicije jer ih je iznenadila kiša u trećem krugu kvalifikacija koja je padala sve jače do samog kraja, te u Ferrariju nisu mogli popraviti vrijeme.

Treće mjesto u kvalifikacijama pripalo je Maxu Verstappenu koji zaista vozi odlično u posljednje vrijeme. Peti je iznenađujuće završio Romain Grosjean, a iza njega su Brandon Hartley, Pierre Gasly i Esteban Ocon. Na desetom mjestu na kraju je završio Sergio Perez.

Top Komentari

Senad001
Mene zanima da li je novinar koji je napisao članak gledao kvalifikacije? Nije ih iznenadila kiša nego pogrešna strategija. Ferari je sam sebe ubio u Q3.
4 0
Edy
opet jedan los dan ferrarijevih stratega,stavili vettelu inter gume a hamilton lagano sa super soft do pole pozicije.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti