Hamilton otkrio Mercedesovu tajnu uspjeha

Nisu nikad zadovoljni

Hamilton otkrio Mercedesovu tajnu uspjeha

A. Čaušević

Lewis Hamilton i Mercedes su na pravom putu da odbrane titule u obje konkurencije.

Sjajni Britanac je pobijedio na osam utrka ove sezone, a tajnu uspjeha vidi u tome što u Mercedesu nikad nisu zadovoljni.

"Ono što je sjajno u ovom timu je to što mislim da nikad nećemo biti zadovoljni. Čak i ako smo ponekad potpuno ‘nadmašeni’, uvijek dolazimo sa istim mentalitetom,“ rekao je Hamilton te dodao:

„Imali smo mnogo uspjeha, ali svi još uvijek rade jednako naporno i niko ne misli da su bolji od ostalih. Svi pomažemo jedni drugima ako padnemo.“

Inače, u dosadašnjem dijelu sezone dvije pobjede ima i Hamiltonov timski kolega Valtteri Bottas. U poretku konstruktora Mercedes ima 150 bodova više od Ferrarija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi