Hamilton plesao po kiši i dokazao da je najbolji

Nova pol pozicija za Britanca

Hamilton plesao po kiši i dokazao da je najbolji

E. Škorić

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton osvojio je pol poziciju pred Veliku nagradu Austrije.

Unatoč velikim padavinama je šestostruki svjetski prvak stigao do 90. pol pozicije u karijeru, pošto je s više od tri sekunde prednosti na kraju završio ispred Maxa Verstappena (Red Bull), dok je treći bio McClarenov vozač Carlos Sainz.

Samo održavanje drugih kvalifikacija sezone bilo je upitno zbog vremenskih neprilika, ali je na krjau ipak dato svjetlo da se one odvezu, a Hamilton je pokazao da je u ovom trenutku nedodirljiv.

Valteri Bottas će startati s četvrtog mjesta, Ocon iz Renaulta je bio peti, pa slijede Norris (McLaren), Albon (Red Bull), Gasly (Alpha Tauri), Ricciardo (Renault Sport) i Vettel u Ferrariju.

Velika nagrada Austrije vozit će se sutra od 15:10 sati.

Top Komentari

DamirS
Ne pamtim kada je zadnji put prvoplasirani u kvalifikacijama ostavio drugog za 1,2 sekunde. To je dominacija.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi