Ako je suditi po prvom treningu u novoj sezoni, u Formuli 1 se ništa nije promijenilo

Hamilton i Bottas dominirali

Ako je suditi po prvom treningu u novoj sezoni, u Formuli 1 se ništa nije promijenilo

Ako je suditi po prvom ovosezonskom treningu, u Formuli 1 se ništa nije promijenilo. 

Mercedesi još uvijek dominiraju stazama Formule 1. Tako je barem bilo jutros na prvom treningu na Red Bull Ringu u Austriji.

Lewis Hamilton je zauzeo prvo mjesto a njegov timski kolega Valtteri Bottas drugo. Obojica su bila značajno brža od konkurencije, a Lewis značajno brži od Valtterija.

Razlika među njima bila je nešto viša od tri desetinke, baš kao i ona između Bottasa i trećeplasiranog Maxa Verstappena.

Četvrti je prvi trening završio Carlos Sainz iz McLarena, a peti Sergio Perez iz Racing Point F1 tima.

Značajno su podbacili vozači Ferrarija Charles Leclerc i Sebastiasn Vettel koji su trening završili na 10. odnosno 12. mjestu.

Drugi trening treba da počne u ovim momentima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi