Hamilton pored novog kvara na bolidu i dalje vjeruje u Mercedes

Britanac ne gubi povjerenje u njemačku ekipu

Hamilton pored novog kvara na bolidu i dalje vjeruje u Mercedes

S. Grebović

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton rekao je da nije zabrinut poslije novog tehničkog problema sa bolidom i da će svu pozitivnu energiju usmjeriti na trku Formule 1 koja se ovog vikenda vozi u Njemačkoj.

Aktuelni svjetski šampion najbržeg cirkusa na svijetu sutrašnju će trku na stazi u Hockenheimringu početi sa 14. pozicije, što je za 13 mjesta slabije od vodećeg u generalnom plasmanu Sebastiana Vettela iz Ferrarija, a glavni razlog tako lošeg plasmana je problem sa hidraulikom na kraju prvog dijela kvalifikacija, zbog čega je morao da zaustavi vozilo pored staze.

Ti problemi dolaze dve trke nakon što su obojica vozača Mercedesa Hamilton i Valtteri Bottas morali da odustanu na trci u Austriji. Mercedesov rival Ferrari posle toga vodi u konkurenciji vozača i konstruktora. 

Britanac je zpitan da li počinje da osjeća alarm poslije svih događaja, Hamilton je odgovorio upravo suprotno.

"Radimo na svim problemima. Kada sam se vratio u garažu, prva pomisao mi je bila da svi u ekipi osjećamo isto, a iskreno sam mislio kada sam rekao da mi pobeđujemo i gubimo zajedno. Ne mogu da kontrolišem ono što se dogodilo, a sve što mogu da uradim je da pokušam da oblikujem i kontrolišem ono što će se dešavati u budućnosti", rekao je u izjavi za Sky.

Britanski vozač dodao je da je brzo prevazišao to što se dogodilo u današnjim kvalifikacijama.

"To je sve dio procesa sazrijevanja za sve nas. Sada se trudim da svu energiju usmjerim na to da svoj posao u trci obavim najbolje što mogu. Kao što se vidi iz mnogih prijmera u životu, dobre stvari dolaze kada u njih uložite naporan rad i pozitivnu energiju. To ću da pokušam", dodao je Britanac.

Trka na stazi Hockenheimring za Veliku nagradu Njemačke na rasporedu je danas od 15:10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi