Hamilton povukao Vettela na prvo mjesto na postolju, ali je Nijemac bio itekako bijesan

Haos na VN Kanade

Hamilton povukao Vettela na prvo mjesto na postolju, ali je Nijemac bio itekako bijesan

E. Čaušević

Lewis Hamilton pobijedio je jučer na utrci za Veliku nagradu Kanade iako je Sebastian Vettel prvi prošao kroz cilj.

Vettel je vodio tokom cijele utrke, ali je na kraju ostao bez pobjede jer je kažnjen sa pet dodatnih sekundi na konačno vrijeme. Vozač Ferrarija je napravio grešku u finišu utrke kada je izletio sa staze i vratio se ispred Hamiltona.

Čelni ljudi Formule 1 odlučili su kazniti Vettela jer vjeruju da je na nepropisan način zaustavio Hamiltona i da je trebao pustiti vozača Mercedesa da ga zaobiđe.

Zbog ovoga je nastao veliki haos jer se Vettel nije pomirio s porazom, a čak je bolid parkirao odmah ispred boksa. Na dodjeli pehara pojavio se tek pred kraj, a Hamilton je pokušao nekako da ispravi nepravdu.

Vettela je pozvao da se popne na prvo mjesto podijuma, no to za Nijemca sigurno nije utjeha jer je poručio da je on zaslužio pobjedu i da mu je ona oduzeta na veoma ružan način.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi