Trenutak koji je odlučio utrku: Da li je Vettel napravio prekršaj za kaznu?

Haos u Motrealu

Trenutak koji je odlučio utrku: Da li je Vettel napravio prekršaj za kaznu?

E. Čaušević

Formula 1 sinoć nam je pokazala svoje najbolje čari na utrci za Veliku nagradu Kanade.

Utrka u Montrealu je bila daleko najuzbudljivija ove sezone i činilo se da će Ferrari konačno zaustaviti dominaciju Mercedesa. Sebastian Vettel je vodio od početka do kraja utrke, ali ga je onda FIA kaznila i pobjedu "poklonila" Lewisu Hamiltonu.

Naime, najinteresantniji detalj utrke desio se pred sami kraj kada je Vettel napravio grešku i izletio sa staze, ali se veoma brzo vratio. No, problem je bio što je zatvorio prolaz Hamiltonu i zbog toga je kažnjen s pet dodatnih sekundi na konačno vrijeme.

Vettel je bio bijesan zbog ove odluke i tvrdio da jednostavno nije imao kontrolu nad bolidom jer se vraćao s travnate površine na stazu. Nijemac je odbio bolid staviti pored broja dva, te ga je parkirao na ulazu u boks.

No, tu se haos nije završio jer je Vettel napravio pravu predstavu. Dok je išao ka pobjedničkom postolju pomjerio je broj jedan ispred Hamiltonovog bolida i tu stavio broj dva i pokazao da vjeruje da je on trebao biti pobjednik.

Ferrari je odmah nakon utrke potvrdio da će uložiti žalbu na ovu odluku i da vjeruju da politika neće odlučiti pobjednika. Zbog toga i dalje postoji mogućnost da Vettel na kraju dobije pobjedu, ali za to i nisu mnogo izgledne šanse.

Sporni trenutak desio se desetak krugova prije kraja utrke, a u videu ispod možete pogledati isti i procijeniti ko je u pravu u ovom velikom haosu koji je nastao u Montrealu.

Top Komentari

realno_govoreci
Ne znam stvarno sta se buni lik uopste. Pa Njemacki mediji sami govore da je Vetel sam kriv sto nije pobjednik. Ko je malo objektivan je mogao vidjeti da je Hamilton imao mnogo vecu brzinu i da je ovaj sa trave uletio ispred njega. Prica njegova " mogao sam u zid "itd moze macku o rep. Svi smo gledali sta se desilo. Nauci lekciju za iduci put i suti
0 1
Zoilomas
Prekrsaj jeste nazalost :(
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi