Hamilton slavio u Francuskoj, Vettel uništio trku sebi i Bottasu
Trku obilježio incident Vettela i Bottasa u prvoj krivini.

Velika nagrada Francuske

Hamilton slavio u Francuskoj, Vettel uništio trku sebi i Bottasu

Britanski vozač Lewis Hamilton pobjednik je današnje trke za Veliku nagradu Francuske. 

Hamilton je slavio rutinsku pobjedu u trci koju je obilježio incident u prvom krugu kada se Sebastian Vettel zapucao u Valtterija Bottasa. Nijemac je morao na zamjenu prednjeg dijela nakon pomenutog incidenta, dok je Bottas u boks morao kako bi promijenio zadnju lijevu gumu.

To je dobrim dijelom uništilo trku za obojicu vozača, a posebno za Vettela koji je dobio i kaznu od pet sekundi.

Naravno, ovaj incident je itekako pomogao i Hamiltonu da dođe do laganog trijumfa, a na drugoj poziciji je na kraju završio Max Verstappen sa sedam sekundi zaostatka, dok se na postolje popeo i Finac Kimi Raikkonen. Vettel je na kraju trku završio na solidnom petom mjestu, dok je Bottas bio tek sedmi.

Inače, u ukupnom poretku vozača Hamilton sada ima prednost u odnosu na Vettela od 14 bodova. Britanac nakon današnje pobjede ima 145 bodova, dok je Vettel trenutno na brojci od 131.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi