Vettel slavio u Kanadi i preuzeo vodstvo u u generalnom plasmanu
Nijemac dobru formu iz kvalifikacija prenio na trku i zasluženo slavio pobjedu.

Nijemac slavio ispred Bottasa

Vettel slavio u Kanadi i preuzeo vodstvo u u generalnom plasmanu

Njemački automobilista u bolidu Ferrarija Sebastian Vettel pobjednik je današnje trke za Veliku nagradu Kanade. 

Vettel je jučer ostvario najbolje vrijeme u kvalifikacijama i danas nije imao većih problema da dobru formu potvrdi tokom trke. On je imao dobar start i sve vrijeme je bio ispred Valtterija Bottasa u Mercedesu. Nijemac je izdržao dugo na gumama s kojima je započeo trku i vozio je zaista sjajne krugove te je i nakon odlaska u boks imao prednost.

Bottas mu se uspio približiti 15-ak krugova prije kraja trke, ali tada je napravio veliku grešku u pokušaju da prestigne jednog od vozača koji zaostaju čitav krug. To mu je oduzelo dvije-tri sekunde i bilo je jasno da je nakon toga Vettel neuhvatljiv. Čak je Finac do kraja mogao ostati i bez druge pozicije jer ga je Verstappen sustigao, ali ipak je uspio da ostane ispred Holanđanina.

Iza Verstappena trku je završio sjajni Daniel Ricciardo koji je u jučerašnjim kvalifikacijama bio tek šesti, a na petom mjestu završio je Lewis Hamilton koji je na taj način izgubio vodstvo u ukupnom plasmanu. Šestoplasirani je bio Kimi Raikkonen u Ferrariju.

U generalnom plasmanu sada je vodeći Sebastian Vettel sa 121 bodom, odnosno jednim više od Lewisa Hamiltona, dok je na trećoj poziciji Valteri Bottas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi