Žestok duel Hamiltona i Verstappena: Nizozemac nije štedio uvrede!

Sve se dešavalo na treningu

Žestok duel Hamiltona i Verstappena: Nizozemac nije štedio uvrede!

A. Čaušević

Lewis Hamilton i Max Verstappen vode veliku borbu za titulu prvaka svijeta u Formuli 1.

Najbrži oktanski cirkus na svijetu ovog vikenda boravi u Teksasu gdje će se na stazi Austin voziti Velika nagrada SAD-a.

Itekako uzbudljivo je bilo na drugom treningu kada su točak do točka bili Hamilton i Verstappen, a nije manjkalo ni uvreda.

Na izlazu iz posljednje krivine bolidi Mercedesa i Red Bulla su se našli jedan do drugog, a interesantno da niti jedan od vozača nije želio da popusti.

Verstappenu se ovaj Hamiltonov potez uopšte nije svidio pa je putem radija Britanca nazvao idiotom te mu je pokazao srednjak.

Dvojica vozača su tokom sezone imali nekoliko incidenata, a ljubitelji Formule 1 se nadaju i novom duelu u nedjelju.

Inače, Mercedesi su bili najbrži na prvom treningu, dok je na drugom najbolje vrijeme ostavio Sergio Perez iz Red Bulla. Obje ekipe su izjednačene pa je za očekivati jednu vrlo uzbudljivu utrku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi