Hamilton preko noći promijenio ploču

Nakon VN Turske

Hamilton preko noći promijenio ploču

A. Čaušević

Lewis Hamilton je Veliku nagradu Turske završio na petom mjestu te tako izgubio prvo mjesto u generalnom poretku vozača. 

Hamilton je krenuo sa 11. pozicije uslijed kazne zbog promjene djelova motora. U jednom trenutku je bio treći, međutim tim ga je pozvao u boks na promjenu guma protivno njegovoj želji.

Ulaskom u boks vozač Mercedesa je izgubio dvije pozicije i na kraju ostao bez važnih bodova. Odmah poslije trke bio je vidno ljut, ali je nakon prespavane noći promijenio priču.

"Nikada nemojte očekivati da ću biti uljudan i smiren na radiju dok se utrkujem, svi smo jako strastveni i u žaru trenutka ta strast može izaći na vidjelo, kao i kod svih vozača", napisao je Hamilton na Instagramu u ponedjeljak objašnjavajući svoju reakciju.

"Moje srce i duh su vani na stazi, vatra u meni je ta koja me dovela dovde, ali svaka tjeskoba se brzo zaboravi i razgovarali smo o tome, već gledamo prema sljedećim utrkama."

"Nije istina da sam bijesan na svoj tim", dodao je. "Kao tim naporno radimo na izgradnji najbolje moguće strategije, ali kako utrka napreduje, morate donositi podijeljene odluke, puno se faktora stalno mijenja."

"Jučer smo rizikovali da ostanemo vani nadajući se da će se staza osušiti, ali nije. Htio sam rizikovati i pokušati otići do kraja, ali to je bila moja odluka i ona nije prihvaćena. Na kraju smo se odlučili za stajanje u boksu i to je bilo najsigurnije", poručio je na kraju Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi