Hamilton: Vettel me je prošao kao da me ni nema na stazi

Britanac nije bio zadovoljan

Hamilton: Vettel me je prošao kao da me ni nema na stazi

Britanski vozač Lewis Hamilton nije imao mnogo razloga za zadovoljstvo nakon posljednje trke svjetskog šampionata.

Iako je startao sa prve pozicije, Hamilton je vrlo brzo to mjesto prepustio Sebastianu Vettelu, a nakon trke je izjavio da ga je Vettel pretekao kao da ga nije ni bilo na stazi.

"Pretekao me kao da me nije ni bilo na stazi. Dali smo sve od sebe, ali nas je Ferrari nadmudrio. Izgubili smo trku u prvom krugu, kada je sigurnosno vozilo izašlo na stazu. Poslije toga nismo imali šta da tražimo. Unaprijedili smo bolid, ali Ferrari je uspio da bude i brži od nas. Ipak, nastavljamo borbu", rekao je Hamilton.

Inače, Britanac sada ima 17 bodova prednosti u odnosu na Vettela, a ne ide mu u prilog ni činjenica što se naredna trka vozi na Ferrarijevoj Monzi gdje će Vettel sigurno biti prvi favorit.

Top Komentari

Edy
hehe moj Lewise tako ce ti biti i u Monzi.Dosta je i tebe bilo.
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi