Hartley: Radujem se sljedećim utrkama
EPA

Zadovoljan svojim prvim utrkama

Hartley: Radujem se sljedećim utrkama

E. Ganibegović

Brendon Hartley, koji je dobio priliku da vozi za Toro Rosso, tvrdi kako je zadovoljan svojim prvim utrkama u Formuli 1.

Hartley je odradio utrke u SAD i Meksiku. U Austinu je utrku završio na dobrom 13. mjestu, dok je utrku za VN Meksika startovao sa 17 pozicije, ali je opet bio veoma blizu bodova, međutim motor mu je otkazao.

"Uvijek je razočaravajuće ne završiti utrku, ali još uvijek imam osmijeh na licu jer sam napredova u donosu na Austin. Jedino je šteta što nam je utrka tako prekinuta, imali smo težak vikend."

"Poteškoća smo imali već u petak, nako toga nisam mogao napredovati u Q2 zbog motora, a u utrci sam izgubio snagu na kraju pravca. Bilo je dobro da sam završio utrku zbog toga što sam uživao u dvobojima. Sada se radujem sljedećim utrkama, nadamo se da će stvari ići nešto bolje", rekao je Bartley. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi