Hoće li Lewis Hamilton šokirati svijet?
Foto - EPA

Bernie Ecclestone ima svoju teoriju

Hoće li Lewis Hamilton šokirati svijet?

M. Šljivak

Svjetski prvak Formule 1, Britanac Lewis Hamilton, ulazi u posljednju godinu ugovora s Mercedesom.

Šestostruki prvak svijeta ove godine će okončati ugovor s njemačkim gigantom vrijedan 40 miliona funti godišnje, a pregovori o novom ugovoru ne idu prema planiranom.

Hamilton se sve više povezuje s prelaskom u redove velikog rivala Ferrarija, no nekadašnji prvi čovjek F1 Bernie Ecclestone vjeruje da će se Britanac prije penzionisati nego potpisati za neki drugi tim.

"Nema smisla da Lewis ode negdje drugo. Kada napusti Mercedes, otići će u penziju. Zašto bi išao u Ferrari? Zna dobro da s Mercedesom može napraviti sve. Ako stvari ostanu onake kakve jesu, može osvojiti još 10 titula prvaka", smatra Ecclestone.

Bilo da se penzioniše ili potpiše za Ferrari to će sasvim biti šokantan potez za svijet sporta. Volja za nastavak saradnje s obje strane postoji i vidjet ćemo hoće li na kraju ipak potpisati novi ugovor.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi