Honda ostaje u Formuli 1!

Stigla zvanična potvrda

Honda ostaje u Formuli 1!

A. Čaušević

Otklonjene su sve sumnje da li će Honda biti u Formuli 1 i poslije 2020. godine. 

Helmut Marko je već ranije da će japanski proizvođač motora konačnu odluku donijeti pred utrku u Abu Dhabiju, a to se upravo i desilo.

Honda će i 2021. godine motorima snadbijevati timove Red Bull i Torro Rosso, danas je i zvanično saopšteno.

"Ovo je veliko olakšanje za nas", kazao je Marko nakonk potvrde o nastavku saradanje Japanaca i Austrijanaca koji će zajedničkim snagama tražiti da osvoje prvenstvo.

Direktor Honda F1, Masashi Yamamoto je ranije kazao kako će konačna odluka biti uvjetovana finansijskom situacijom, ali tri pobjede Maxa Verstappena su dale optimizam te probudili san o uspješnom stvaranju šampionskog bolida.

Top Komentari

epa
2020 renault se povlaci iz F1 ali uskace Honda kao tvornicka momcad u F1 ( predhodno su sve siskopirali sa njihovog bolida sto se tice aerodinamike) i onda ponovo nastavlja prcanje Redbulla...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi