"Dolazak Schumachera u Formulu 1 bio bi odličan za sport"
Aktuelni svjetski prvak Lewis Hamilton je upravo Michaela Schumachera zamijenio u Mercedesu 2013. godine. Nekoliko mjeseci kasnije Nijemac je doživio nesreću na skijanju i o njegovom stanju se malo toga zna (Foto: EPA)

Lewis Hamilton sasvim iskren

"Dolazak Schumachera u Formulu 1 bio bi odličan za sport"

M. Šljivak

Dok pravih informacija o zdravstvenom stanju legendarnog njemačkog vozača Michaela Schumachera još uvijek nema, njegov sin Mick polako kreće njegovim stopama.

Devetnaestogodišnji vozač je nedavno osvojio titulu u Formuli 3 i tako je stekao uslove da se od naredne sezone takmiči u Formuli 1.

Mick još nije odnio odluku o nastavku karijere, a među najboljim vozačima svijeta bi ga rado vidio aktuelni šampion svijeta Lewis Hamiltom.

"Uvjeren sam da će se Mick odlučiti za dolazak u Formuli 1. Prvi razlog je taj što nosi veliko prezime, a drugi što radi odličan posao. Očigledno je da posjeduje veliki talenat, baš poput svog oca. Mislim da neće imati teret prezimena, a njegov dolazak zu Formulu 1 bio bio odličan za sport", rekao je Hamilton.

Interes za Micka iz F1 postoji, ali se očekuje da će on ići korak po korak i da će se odlučiti za Formulu 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi