Schumacherov sin se pridružio Ferrariju

Mladi Mick ide stopama oca

Schumacherov sin se pridružio Ferrariju

Devetnaestogodišnji Mick Schumacher polako kreće stopama svog oca Michaela.

Sin sedmostrukog svjetskog šampiona je nedavno osvojio titulu u Formuli 3, a u narednom periodu će činiti i dio Ferrarijeve akademije, o čemu se ranije nedjelje uveliko pisalo u inostranim medijima.

Sada je to saopštio i Ferrari, navodeći da je mladi Mick potpisao ugoor i da će u narednoj sezoni učestvovati u programima testiranja, a osim njega članovi akademije još su postali Alesi, Illott, Armstrong, Shwartzman, Fittipaldi, Petecof.

„Više je nego očigledno da Ferrari zauzima veliko mjesto u mom srcu otkako sam rođen, ali kod svih članova moje porodice. Na ličnom nivou sam presretan zbog prilike, također“, kazao je Schumacher, čiju izjavu prenose brojni inostrani mediji, pa potom dodao:

"Trudit ću se maksimalno kako bih u budućnosti ostvario ono o čemu maštam godinama - da se takmičim u Formuli 1!"

Novi šef tima Ferrari Mattia Binotto je kazao kako je Schumacher primljen isključivo zbog talenta, ljudskih i vozačkih kvaliteta.

Top Komentari

Baggio89
Svuda oko nas "štela".
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi