Jeste li se pitali koliko je porodica potrošila na liječenje Schumachera?

Nevjerovatna cifra

Jeste li se pitali koliko je porodica potrošila na liječenje Schumachera?

E. Škorić

Michael Schumacher je u karijeri zaradio milione, ali to je ništa naspram onoga koliko se troši na njegovo liječenje.

Bivši njemački prvak Formule 1 već je četiri godine u komi i postoji zaista malo podataka o njegovom zdravstvenom pitanju, mada nije tajna da je veliki tim najboljih ljekara u njegovoj kući, gdje ga drže na životu.

Sve to naravno košta i radi se o velikim ciframa. Procjenuje se da sedmično na liječenje Schumachera ode oko 140 hiljada eura, što znači da je ovih godina na njegovo liječenje potrošeno više od 28 miliona eura.

Schumacher je u svoje vrijeme bio najbolje plaćeni sportista i njegova imovina procjenjuje se na 840 miliona eura, ali mnogi sponzori su odustali od ovog slavnog vozača nakon što je doživio tešku nesreću u francuskim Alapama.

No, sve dok postoji barem mala nada da će preživjeti, svi će učiniti sve da mu pomognu. Niko, naravno, ne želi da je kraj života jednog od najvećih sportista svih vremena.

Legendarni Nijemac je 29. decembra 2013. godine u Francuskoj doživio nesreću u kojoj je pretrpio teške povrede glave, te je nekoliko mjeseci bio u komi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi