Sumanuta cifra: Slavni bolid Schumachera prodat na aukciji

Aukcija održana u New Yorku

Sumanuta cifra: Slavni bolid Schumachera prodat na aukciji

E. Ganibegović

Jedan od najpoznatijih bolida u historiji F1 sigurno je onaj Ferrarijev F2001 sa kojim je Michael Schumacher osvojio naslov prvaka 2001. godine. Legendarni bolid se od nedavno nalazi na aukciji, a jučer je prodan u New Yorku za nevjerovatnu cifru.

Mnogi stručnjaci su predviđali kao će ovaj bolid postići cijenu veću od četiri miliona dolara. Njihova predviđanja su mnogo nadmašena. 

Najprije je ovaj bolid bio ponuđen na aukciji ugledne kuće "RM Sotheby" u Hong Kongu, a jučer je bio predstavljen u New Yorku gdje je i prodan.

Schumacherov F2001 našao se na događaju Sotheby's Contemporary Art Evenin Sale i nakon aukcije je prodan za 7,504,000 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi