Kažnjen Sebastian Vettel

Startaće kao šesti

Kažnjen Sebastian Vettel

Midhat Šljivak

Vozač Ferrarija Sebastian Vettel startaće tri mjesta niže od onog na koje se kvalifikovao na VN Austrije.

Vettel je u drugom dijelu kvalifikacija omeo brzi krug Renaultovog vozača Carlosa Sainza i zbog toga je kažnje sa tri mjesta, pa će tako umjesto treći, sutra startovati kao šesti.

"Nisam ga htio blokirati ili uništiti mu krug. Završavao sam krug, provjerio sam retrovizore i nisam vidio ništa. Pogledao sam opet i nije bilo ničega i do tada smo bili već jedan uz drugoga. Pošteno", rekao je Vettel, te je dodao:

"Problem su retrovizori. Mi ne vidimo ravno iza. Doslovno se ne vidi ništa kada je stražnje krilo zatvoreno", istakao je Vettel.

Njemački vozač je trenutno drugi u ukupnom poretku, a vodeći Lewis Hamilton će startovati kao drugi iza klupskog kolege Valtterija Bottasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi