Kubica i zvanično u Williamsu: "Činilo se kao nemoguće"

Veliki povratak u Formulu 1

Kubica i zvanično u Williamsu: "Činilo se kao nemoguće"

Tridesettrogodišnji poljski vozač Robert Kubica vratio se u Formulu 1.

Kubicina karijera je bila iznenada prekinuta zbog povreda koja je zadobio tokom jednog relija u Italiji, ali Poljak je sada odlučio da se poslije osam godina vrati u Formulu 1, gdje će voziti za Williams.

U Williamsu posljednjih sedmica nisu krili da razmatraju Kubicu kao opciju za narednu sezonu, a iz britanskog tima sada je stigla i zvanična potvrda.

"Bio je pravi izazov vratiti se u Formulu 1, činilo se kao nemoguća misija, ali sada je jasno da je moguće. Veoma sam uzbuđen što ću naredne sezone ponovo biti tu", izjavio je Kubica, dodavši kako ne može dočekati da ponovo sjedne u bolid.

Podsjetimo, Kubica je u karijeri vozio za Renault i BMW Sauber. Do sada je nastupio na 76 trka Formule 1, upisao je jednu pobedu, a još 12 puta je bio na podijumu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije