Šefica Williamsa: Ni Hamilton nam ne bi pomogao

Nezadovoljstvo u britanskom timu

Šefica Williamsa: Ni Hamilton nam ne bi pomogao

S. Grebović

Prvi čovjek Williamsa u Formuli 1 Claire Williams, izrazila je svoje nezadovoljstvo načinom na koji  je stručni tim odradio loš posao kada je u pitanju priprema bolida za ovu sezonu.

Pred početak sezone mnogi su kritikovali ekipu Williamsa koja se odlučila da vozačku posadu čine mladi i ne tako iskusni vozači kao što su Lance Stroll i Sergey Sirotkin, što se ispostavilo kao greška.

Međutim šefica ekipe ekipe Clarie Williams ima objašnjenje za to.

"Stavite Lewisa Hamiltona u naš bolid i nisam sigurna da li bi napravio veliku razliku. Žao mi je Lensa i Sergeya. Njihov auto zaista nema performanse. Oni su mladi, a često su na udaru kritika, što je nepravedno. Sjeli smo i priznali da smo odradili posao loše", izjavila je.

Ekipa Williamsa ove sezone uspjela je da osvoji preskromna četiri boda i to zahvaljujući osmoj poziciji Lancea Strolla na Velikoj nagradi Azerbejdžana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi