Lance Stroll za lošu sezonu krivi malo sjedalo u njegovom bolidu

Kanađanin se nije proslavio

Lance Stroll za lošu sezonu krivi malo sjedalo u njegovom bolidu

A. Čaušević

Kao jedan od razloga za lošu prošlu sezonu Lance Stroll je okrivio premalo sjedalo u njegovom bolidu Racing Pointa.

Stroll se baš i nije proslavio u 2019. godini. Timski kolega Sergio Perez ga je pobijedio čak 18 puta u 21 utrci.

Kao jedan od razloga za slabije vožnje, posebice u kvalifkacijama, Kanađanin je okrivio premalo sjedalo u bolidu.

"Na početku godine sam se mučio da moje vozačko sjedalo stane u bolid, nije se uklapalo jako dobro. Bilo nam je potrebno nekoliko utrka da se to riješi. Zvuči smiješno, ali je istina", rekao je Stroll.

Inače, vozači Formule 1 se mjere prije svake sezone i zatim se na osnovu njihovih propoacija pravi sjedalo unutar kokpita bolida.

U 2019. godini Stroll je osvojio 21 bod, na šest utrka je bio u top 10, dok je Perez osvojio ukupno 52 boda. U novoj sezoni se nada napretku u kvalifikacijama.

"U ovom sportu se stvari mogu preokrenuti jako brzo. Ako ste u zadnje dvije utrke ostvarili dobar rezultat, odmah na cijelu godinu gledate drugačije. Ali da, to je cilj 2020. godini, da nastavim raditi na kvalifikacijama i da izvučem više brzine iz bolida", rekao je Stroll.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi