Lauda: Hamilton je uvijek bio dobar, a sada je još bolji

Niki povalio vozača Mercedesa

Lauda: Hamilton je uvijek bio dobar, a sada je još bolji

E. Ganibegović

Niki Lauda je riječima hvale govorio o Lewisu Hamiltonu, koji je po njemu najbolji vozač Formule 1.

Britanac je nakon pobjede u Austinu veoma blizu da dođe do svoje nove titule u F1. Hamilton sada ima prednost od 66 bodova nad Sebastianom Vettelom, koji se nalazi na drugoj poziciji.

"Lewis je najbolji. Uvijek je bio dobar, a sada je još bolji. Brži je desetinku ili dvije od bilo koga drugog", rekao je Lauda.

"Valtteriju je teško zbog toga što je bolid zahtjevniji za vožnju, a Lewis je u tome bolji. Može se vratiti boljim rezultatima ako će imati bolid lakši za vožnju."

"Naš bolid trenutno ne odgovara njegovom stilu vožnje. Ponekad se i Lewis žali kako je teško voziti, ali svejedno može da dođe do pobjede. Pritisak je na Marcedesu kako bi obojici olakšali", dodao je Niki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi