Lewis Hamilton zadao konačan udarac Sebastijanu Vettelu

Borba za titulu se privodi kraju

Lewis Hamilton zadao konačan udarac Sebastijanu Vettelu

Britanski vozač Lewis Hamilton slavio je danas šestu pobjedu u trci za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država te je na taj način došao nadomak nove šampionske titule.

Hamilton je startao sa prve startne pozicije, ali ga je Vettel pretekao nakon prve krivine i prešao u vodstvo. Nijemcu je naprosto bila neophodna pobjeda danas ili da barem bude ispred Hamiltona, ali to nije uspio da ostvari. 

Hamilton je tokom trke uspio da vrati prvu poziciju, a ugrožen je na tom mjestu bio samo u trenutku kada je izašao iz boksa sredinom trke, a iza njega se našao Vettel, ali ga nije uspio prestići. 

Hamilton je bez većih problema do kraja trke zadržao prvu poziciju, a Vettel je ostao iza njega. Do trećeg mjesta se u posljednjem krugu pored Kimija Raikkonena probio Max Verstappen, ali podijum mu je oduzet nakon trke jer je kažnjen za pet sekundi zbog izlaska sa staze. 

Hamilton sada ima 331 bod u ukupnom poretku, a Vettel zaostaje čak 66 bodova. Na trećem mjestu je Valtteri Bottas, a četvrti je Daniel Ricciardo, dok je peti Kimi Raikkonen. 

Naredna trka vozi se u Mexicu, a nakon toga slijede Brazil i Abu Dhabi. Treba dodati i to da je Mercedes danas i matematički osigurao treću vezanu titulu konstruktora. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi