Laži o Schumacheru će se skupo platiti

Traže 100.000 eura

Laži o Schumacheru će se skupo platiti

E. Škorić

Advokat Michaela Schumachera demantovao je jučer pojedine medije.

Njemački list Bunte je objavio kako je Schumacher prohodao, no njegov advokat Felix Damm je to demantovao.

"Ne može hodati. Ne može čak ni stajati uz pomoć terapeuta, ali uspijeva napraviti nekoliko koraka i podići ruku", rekao je Damm, koji je još dodao:

"Špekulacije da se ponovo može kretati su netačne. Takve izjave daju lažnu nadu ljudima koji ga vole i one nisu potrebne".

Njemački magazin Bunte je iznio nekoliko tvrdnji koje Schumacherova supruga i njihov advokat odbacuju, te su odlučili da tuže medij.

Urednica Buntea Patricia Riekel tvrdi da njen časopis piše istinu i da su imali vjerodostojnog doušnika koji je ranije objavljivao tačne informacije vezane za zdravlje legendarnog vozača Formule 1.

Ovaj magazin bi mogao uskoro da ostane kratak za 40.000 eura, koliko će navodno biti odšteta, mada s druge strane traže čak 100.000 eura. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi