Leclerc poslao poruku Vettelu: Bila mi je čast biti tvoj timski kolega

Nijemac napušta Ferrari

Leclerc poslao poruku Vettelu: Bila mi je čast biti tvoj timski kolega

Endin Čaušević

Ferrari je jutros potvrdio da će Sebastian Vettel na kraju ove sezone napustiti ovaj italijanski tim.

Vettel je u Ferrari stigao prije pet godina iz Red Bulla, ali u bolidu legendarne ekipe nije baš blistao. Iako su nekoliko mjeseci pregovarali oko nastavka saradnje na kraju Ferrari i Vettel nisu uspjeli postići dogovor.

Italijanski tim jutros je potvrdio da će Vettel na kraju ove godine napustiti Ferrari i bit će zanimljivo vidjeti ko će zauzeti njegovo mjesto. Navodno, u igri su Carlos Sainz i Daniel Ricciardo.

Na Twitteru se oglasio i drugi vozač Ferrarija, Charles Leclerc, koji se zahvalio na svemu Vettelu i poručio mu je da je od njega mnogo toga naučio prethodne sezone.

"Bila je velika čast da budem tvoj timski kolega. Imali smo nekoliko napetih trenutaka na stazi. Neki su bili jako dobri, a neki nisu završili kako smo mi željeli, ali tu je prije svega uvijek bilo poštovanje iako mnogi to nisu tako vidjeli. Nikada nisam naučio toliko kao prethodne sezone od tebe. Hvalati na svemu Seb", poručio je Leclerc.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi