Vettel na kraju godine napušta Ferrari, već se zna ko bi ga mogao zamijeniti

Nije baš ispunio očekivanja

Vettel na kraju godine napušta Ferrari, već se zna ko bi ga mogao zamijeniti

E. Čaušević

Sebastian Vettel je 2015. godine stigao u Ferrari i očekivalo se da legendarnom timu vrati titulu prvaka svijeta u Formuli 1.

Međutim, Vettelu ne ide baš najbolje u italijanskoj ekipi i nije uspio da ostvari ono što se od njega očekivalo. Vettel s Ferrarijem ima ugovor do kraja ove sezone i kako stvari stoje u narednog godini ćemo ga gledati u nekom drugom bolidu.

Kako pišu njemački mediji Vettel i Ferrari su još prošle godine počeli pregovore oko novog ugovora, ali sada je jasno da od toga neće biti ništa. Vettel i Ferrari se nisu uspjeli dogovoriti, te čini se da će se definitivno rastati na kraju ove godine.

U Ferrariju već uveliko razmišljaju o tome ko će zamijeniti njemačkog vozača, a navodno u igri su dva kandidata. To su Carlon Sainz iz McLarena, te Daniel Ricciardo koji trenutno vozi za Renault.

Sainz je velika nada Formule 1 i pokazao je da je itekako vješt za volanom, dok je Ricciardo u ozbiljnim godinama i osvajanje titule prvaka svijeta mu je još uvijek samo san.

Ricciardo nije zadovoljan u francuskom timu što bi itekako moglo olakšati stvari Ferrariju ukoliko ga odluče dovesti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi