Britanac slavio u Bahreinu: Žestok okršaj Hamiltona i Verstappena za fantastičan početak nove sezone

Formula 1 se vratila

Britanac slavio u Bahreinu: Žestok okršaj Hamiltona i Verstappena za fantastičan početak nove sezone

E. Čaušević

Nova sezone Formule 1 počela je danas fantastičnom utrkom za Veliku nagradu Bahreina u kojoj je slavio aktuelni prvak Lewis Hamilton.

Max Verstappen imao je danas pol poziciju i vodio je na početku utrke, ali Mercedes je iznenadio Red Bull svojom taktikom i uspio je da kroz stajanje u boksu dođe do prve pozicije.

Hamilton je vodio u drugom dijelu utrke, ali je Verstappen uspio da ga stigne četiri kruga prije kraja. Nizozemac je prestigao aktuelnog prvaka i vodio za trenutak, no napravio je grešku koju je Hamilton uspio da iskoristi.

Britanac je vratio prvu poziciju, a onda doktorski vozio preostala tri kruga i došao do velike pobjede, te je pokazao da je on još uvijek kralj ovog sporta.

Verstappen se borio do kraja i imao je odličan vikend, ali na kraju je sigurno ljut i razočaran što ga je Hamilton ponovo porazio.

Na trećem mjestu završio je Bottas koji danas nije bio ništa posebno, a četvrto mjesto pripalo je sjajnom Landu Norrisu iz McLarena. PEti je bio Perez, a zatim vozač Ferrarija, Charles Leclerc. U TOP 10 završili su još Ricciardo, Saint, Tsunoda i Stroll.

Top Komentari

K78
Mogao je neko pogledati utrku pa onda napisati clanak o njoj.... nije napravio gresku pa ga Hamilton ponovo prestigao nego ga je Verstapen propustio ponovo na prvu poziciju jer je morao zbog ne propisnog prestizanja.....
3 0
kurjak
Bravo Hamilton, pokaži da si broj jedan u svijetu formule 1.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti